Skip to main content

Nieuws van zwembad “It Baeijersplak” (nov.2015)

Zoals iedereen het afgelopen jaar heeft kunnen zien zijn we nog steeds druk bezig met de renovatie van ons zwembad. De eerste fase van de verbouw was begin mei afgerond en het zwembad is daarna gewoon het hele seizoen open geweest voor het publiek. Gedurende fase 1 is het grovere werk gedaan zoals o.a. diverse aanpassingen aan het gebouw, aanbrengen van nieuwe dakbedekking, schilderwerk, vervangen van het leidingwerk en de technische installatie.

Verder is het peuterbad compleet vernieuwd en zijn er nieuwe tegels aangebracht. Als laatste zijn er nog ruim 50 zonnepanelen geplaatst (op de sporthal).

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd seizoen met veel bezoekers en vooral gedurende de tweede helft van het seizoen redelijk mooi en droog weer. Dat er nog steeds heel veel jongeren met veel plezier gebruik maken van het zwembad is wel duidelijk. Dit blijkt ook uit het ingezonden stuk van twee fanatieke zwemmers, wat geplaatst is in de Rabbelskûte!

De tweede fase van de verbouw is inmiddels gestart. Hiermee is vrijwel direct na de sluiting van het zwembad begin september begonnen. In fase 2 zal het hekwerk nog worden verplaatst waardoor de zonneweide rondom het zwembad groter wordt en zullen de speeltoestellen worden vervangen.
Verder zal binnen het hekwerk rondom het zwembad een strook kunstgras worden aangelegd, waardoor de jeugd straks ook lekker kan liggen zonnen langs de rand van het zwembad.
Er zal een grote brede trap in het ondiepe gedeelte worden geplaatst.

Daarnaast zullen er nog een aantal details aan het gebouw worden aangepakt, zoals het aanbrengen van een aantal plafonds, het plaatsen van lockers voor het opbergen van waardevolle spullen en kleding. Ook zal er nog een geluidsinstallatie en een douche worden aangelegd.

Fase 2 zal zijn afgerond in mei 2016, waarna de officiële (her)opening staat gepland.
Binnenkort staat dan nog onze jaarlijkse banketstavenactie nog gepland en wel op dinsdag 15 december: informatie hierover volgt t.z.t. op de OVG folder.