(advertentie)

Kinderdagverblijf Thús

Hallo dorpsgenoten, sinds vorig jaar ben ik gestart met mijn eigen opvang.
Omdat er in Garyp verder geen professionele opvang bestond heb ik de sprong gewaagd.

Achter mijn huis hebben we samen de garage omgebouwd tot een leuk dagverblijf voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Naast de groepsruimte waar de kinderen kunnen spelen en aan tafel kunnen eten is er voor de kleintjes een aparte slaapruimte en er is er een aparte ruimte met commode en kleine en grote wc’s.

Omdat ik zelf al meer dan twaalf jaar als groepsleidster in de kinderopvang ervaring heb maar de uitdaging wat miste krijg ik hier de uitdaging weer terug. Zo vindt ik het erg leuk om activiteiten met de kinderen te doen samen knutselen, van niets iets maken of samen de natuur in, visjes vangen, vliegeren of wat de kinderen ook maar willen.

Voor de kleintjes heb ik wel een bepaald dagritme zoals fruit eten, liedje zingen en spelletjes doen, Ik probeer zoveel mogelijk rekening te houden met de kinderen zelf en wat ze willen, het ene kind houdt van knutselen, de andere speelt liever buiten in de zandbak met water uit de emmer, het kan hier allemaal.

LynkeReitsma

Volgens de wet kinderopvang moet ik ook aan allerlei eisen voldoen op het gebied van veiligheid en hygiene en pedagogische zaken, zo weten ouders ook dat hun kind in een veilige omgeving wordt opgevangen.

Ook mijn tarieven liggen niet hoog, bij mij betaal je gewoon per uur en wordt over het gehele bedrag door de belasting meebetaald, dit is anders als bij het gastouderburo waar je maar tot een maximum van vijf euro vergoed krijgt.

 

Lynke Reitsma, KDV Thús, kijk voor meer info op www.kdvthus.nl of bel met 0511-461380


 

 

totop
Rabskute.JPG

 'De Rabbelskûte' 23e jaargang nr.5 van 5 juni 2020 is uit. De Garipersite heeft weer enkele artikelen voor u overgenomen.

De volgende Rabbelskûte verschijnt op 21 augustus 2020.
Kopij inleveren uiterlijk vrijdag 14 augustus 2020 om 19:00 uur bij Anne Albada, Feanhústerpaad 12, 9263 RN in Garyp.
Zo mogelijk via het e-mailadres van de dorpskrant derabbelskute@gmail.com.

Collecterooster 2020

  • 14-06 t/m 20-06 Maag Lever Darm Stichting
  • 21-06 t/m 27-06 Rode Kruis
  • 30-08 t/m 05-09 KWF Kankerbestrijding