De bibliobus in 2007

Door een nieuwe dienstregeling en een uitbreiding van de dienstverlening, biedt de bibliobus u nu nog meer voordelen. Van boeken en tijdschriften tot postzegels en strippenkaarten…. u wordt op uw wenken bediend.

Meer tijd
In de nieuwe bibliobus kunt u zelf uw boeken inleveren en uitlenen via een geautomatiseerd systeem. Dit gaat heel snel en eenvoudig. Door het toepassen van zelfbediening is op de meeste plaatsen maar één medewerker nodig en staat de bibliobus veelal langer dan voorheen. Hierdoor heeft onze medewerker meer tijd om uw vragen te beantwoorden en kunt u op uw gemak uw keuze maken. De bibliobus komt voortaan op donderdagochtend van 9:55 tot 11:00 uur bij school. Op vrijdag namiddag staat de bibliobus van 17:15 tot 18:10 uur bij de Wrâldpoarte.

Voor elk wat wils
De materialen die u aantreft in de bibliobus zijn zeer divers en afgestemd op uw specifieke behoeften. Voor jong en oud zijn er prentenboeken, lees- en voorleesboeken, strips, romans, informatieve boeken en tijdschriften. Staat uw titel er desondanks niet bij, dan kunt u deze in de bus reserveren. Ook kunt u via internet (www.sbmf.nl) reserveren, waarna het gereserveerde voor u klaar ligt in de bibliobus. Bent u moeilijk ter been, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat u de gewenste titels bij u thuis krijgt.

Alles in de buurt
Ook voor strippenkaarten en postzegels kunt u in de vernieuwde bus terecht. En wilt u weten welke films er bij u in de buurt draaien, hoe u lid wordt van de muziekschool of wat er verder op uitgaansgebied te beleven valt? U treft alle lokale culturele informatie aan in de bibliobus. Ook brochures van het Rijk en de gemeente zijn verkrijgbaar in de bus.

De makkelijk lezen plek
Nieuw in de bibliobus is de “makkelijk lezen plek”. Hier vindt u de leukste, spannendste en makkelijk te lezen boeken, luisterboeken en andere materialen overzichtelijk bijeengebracht. Als uw kind lezen moeilijk vindt, krijgt het met de “makkelijk lezen” materialen een steuntje in de rug en misschien zelfs plezier in het lezen. Kunt u de juiste titel niet vinden? Geen nood. Onze medewerker wijst u graag de weg. Hij of zij kan u ook wijzen op achtergrondinformatie voor leerkrachten, ouders en opvoeders van kinderen met leesproblemen.

Gratis internetten
Als bibliobusbezoeker kunt u in de bus gratis surfen op het net. Bovendien krijgt u toegang tot een aantal unieke databanken die alleen vanuit de bibliotheek en bus te benaderen zijn.

Lid worden van de bibliobus
Met de bibliotheekpas kunt u natuurlijk in de bibliobus bij u in de buurt terecht. Maar wist u dat u ook kunt lenen in alle andere bibliotheekvestigingen in de provincie. Als u in januari of februari lid wordt van de bibliobus, ontvangt u
€ 7,50 korting op een jaarabonnement. U betaalt dan € 24,50 in plaats van het normale tarief van € 32,00. Voor de jeugd is het lidmaatschap gratis. Het enige dat u hoeft te doen is even langs komen in de bibliobus. Wilt u gebruik maken van de speciale korting, vergeet dan niet onderstaande bon mee te nemen.

Meer informatie over de bibliobus vindt u op onze internetsite www.sbmf.nl.

P.S. Ook als u geen lid bent van de bibliobus maar wel van een van de andere Friese bibliotheken, kunt u gebruik maken van de bus. U bent van harte welkom!
Bibliotheek Burgum, Schoolstraat 27, 9251 EA Burgum, tel. 0511-469668

e-mail: bibliobus@sbmf.nl
----------------------------------------------------- ---------------------------------------------
KORTINGSBON
Ja, ik word lid van de bibliobus te ………………… en profiteer van de € 7,50 korting op een jaarabonnement. Ik betaal geen € 32,00 maar € 24,50 en ontvang de pas waarmee ik in de hele provincie materialen kan lenen.

Naam:
Straat:
Postcode:
Plaats:
Geboortedatum:
Telefoon:
E-mail:
Datum:
Handtekening:
----------------------------------------------------- ---------------------------------------------

 

(Bron: 'De Rabbelskûte' , dorpskrant van Garyp, 10de jaargang nr. 3, 9 februari 2007)

 

 

totop

'De Rabbelskûte' 25e jaargang nr.1 van 17 september 2021 is uit. De Garipersite heeft weer enkele artikelen voor u overgenomen.
De volgende Rabbelskûte verschijnt op 26 november 2021.
Kopij inleveren uiterlijk vrijdag 19 november 2021 om 19:00 uur bij Anne Albada, Feanhústerpaad 12, 9263 RN in Garyp.Zo mogelijk via het e-mailadres van de dorpskrant derabbelskute@gmail.com.

Collecterooster

  • 12-09 t/m 18-09 Prinses Beatrix Spierfonds
  • 19-09 t/m 25-09 Nierstichting
  • 26-09 t/m 02-10 HandicapNL
  • 03-10 t/m 09-10 Dierenbescherming
  • 10-10 t/m 16-10 Nederlandse Brandwonden Stichting
  • 31-10 t/m 06-11 Diabetes Fonds
  • 07-11 t/m 13-11 Alzheimer Nederland
  • 14-11 t/m 20-11 Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK)
  • 28-11 t/m 04-12 Leger des Heils Fondsenwerving

garyp.nl
© 1997 - www.garyp.nl Website door IT-wurk