Renske Herder wint reis naar Kenia

Renske Herder won deze week de Young Creative Award.
Het betreft een prijsvraag die is uitgeschreven door Terre des Hommes in samenwerking met Ontwikkelingssamenwerking (Min.v.Buitenlandse Zaken), MTV en RTL5.

Het doel was en is meer publiciteit te geven aan aids in ontwikkelingslanden.

De opdracht was als volgt:


In veel ontwikkelingslanden wordt al voorlichting over HIV/aids gegeven, maar het is nog onvoldoende. Meer en goede voorlichting is dus nodig. Dit is lastig, omdat veel mensen niet altijd makkelijk toegang hebben tot informatie. Ze hebben niet altijd televisie, vaak wel een radio. Velen van hun kunnen niet lezen. Maar jij kunt helpen! Bedenk op welke manier jij de jongeren daar zou informeren en win een reis met VJ Barbara naar Kenia. Renske ontwierp een etiket voor op een (water)flesje.
Op de stripachtige afbeeldingen wordt eenvoudige uitleg gegeven over aids, waar krijg je het door en waardoor niet. Seks is taboe in Kenia, daar moest op de illustratie rekening mee gehouden worden. Bovendien is een zeer groot gedeelte van de inwoners analfabeet. Uitleg in tekstvorm is daarom minder geschikt.

En dit gaat Renske in Kenia doen:

Swapping Places vindt van 5 tot 13 juni 2004 plaats. Wat is Swapping Places? Het woord zegt het al, je wisselt van plaats. Jij gaat een week naar Kenia en de Keniaanse winnaar komt naar Nederland. Je ruilt dus eigenlijk, jij kijkt hoe het leven in Kenia is en hoe men daar voorlichting geeft over HIV/aids. De Keniaanse winnaar doet hetzelfde, maar dan in Nederland.

Dit staat momenteel ook op de site van de organisatie:

De Young Creative Award 2004 is nu al een groot succes! Er zijn in totaal meer dan 2 keer zoveel creatieve inzendingen binnen gekomen als bij de vorige Young Creative Award. Gedichten, songs, posters, spelletjes, toneelstukken en andere originele ideeën. Een zware taak voor de jury dus om hieruit een winnaar te kiezen. Toch is een selectie gemaakt en zijn 10 genomineerden voor de jury verschenen om hun inzendingen toe te lichten. De jury, die bestond uit onder andere VJ Barbara van MTV en DJ Rick van Velthuijsen van Radio 538, heeft alle genomineerden beoordeeld en... de winnaar is bekend!

Om het nog even spannend te houden zal pas op 26 april de winnaar bekend worden gemaakt. De vijf finalisten worden uitgenodigd voor een kijkje achter de schermen bij MTV samen met een vriend of vriendin en uiteindelijk zal VJ Barbara daar bekend maken wie met haar naar Kenia zal reizen. Een spannende dag dus voor de finalisten, ook nog eens omdat een cameraploeg aanwezig zal zijn om deze gebeurtenis te filmen en uit te zenden. Hou de uitzendingen van MTV News en deze website dus in de gaten als jij wilt weten wie de winnaar wordt!

kijk ook op: www.yca.nl

In de maand september volgen er waarschijnlijk 5 uitzendingen van elk 25 minuten op RTL5 over de reis van Renske naar Kenia en de Keniaanse winnares naar Nederland.

VJ Barbara van MTV reikte de prijs uit.
Op de foto geeft Renske nadere uitleg over het etiket op het flesje
totop

'De Rabbelskûte' 25e jaargang nr.1 van 17 september 2021 is uit. De Garipersite heeft weer enkele artikelen voor u overgenomen.
De volgende Rabbelskûte verschijnt op 26 november 2021.
Kopij inleveren uiterlijk vrijdag 19 november 2021 om 19:00 uur bij Anne Albada, Feanhústerpaad 12, 9263 RN in Garyp.Zo mogelijk via het e-mailadres van de dorpskrant derabbelskute@gmail.com.

Collecterooster

  • 12-09 t/m 18-09 Prinses Beatrix Spierfonds
  • 19-09 t/m 25-09 Nierstichting
  • 26-09 t/m 02-10 HandicapNL
  • 03-10 t/m 09-10 Dierenbescherming
  • 10-10 t/m 16-10 Nederlandse Brandwonden Stichting
  • 31-10 t/m 06-11 Diabetes Fonds
  • 07-11 t/m 13-11 Alzheimer Nederland
  • 14-11 t/m 20-11 Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK)
  • 28-11 t/m 04-12 Leger des Heils Fondsenwerving

garyp.nl
© 1997 - www.garyp.nl Website door IT-wurk